ДЪРВЕНИ ИГРАЧКИ

Всички знаем, че за децата е изключително полезно да играят с дървени играчки. И това е така не само защото дървото е естествен материал, които е по-издръжлив и стимулира въображението (не чрез звуци и светлини, както правят т.нар. технологични играчки, при които детето е пасивен участник в играта, изискваща от него просто да натисне някое копче и нищо друго). Но дървените играчки се правят и с мисъл за природата – нещо, което се опитвам да възпитам и у моите мъници – да мислят за природата и как да я опазим. 

МОДИФИЦИРАЩ СЕ ТРИЪГЪЛНИК НА ПИКЛЕР

Това е последното, което искам да ви покажа днес, но е и може би най-добрата инвестиция, която баща ми направи за последната година.

За тези от вас, които не са сигурни какво е Триъгълника на Пиклер и защо той е полезен, ще споделя малко информация. Триъгълникът на Пиклер е вид безопасна катерушка, която д-р Пиклер разработва, за да стимулира естественото динамично двигателно развитие на детето. Целта на “уреда” е да помогне на децата да развият своите двигателни умения със свое собствено темпо, пъргавина и физическа сила, насърчавайки изразходването на енергия дори в домашни условия.

Тъй като е доста скъпа “играчка”, аз предпочитам на гледам на нашия Триъгълник на Пиклер като на инвестиция (което е още по-лесно, предвид колко много се използва у дома при всеки следващ локдаун). Нашият е подарък от баща ми за децата за Коледа, но го избирах аз.

Отново направих подробно проучване на цени и качество. Писах си с повечето компании, или се чухме по телефон. Имах всякакви въпроси като до колко кг издържа катеружката, какво е включено в цената, имайки предвид, че моите деца са с разлика 2 години, искаме да се ползва и от двамата – кой вариант е най-добър.

Най-топлото и мило отношение, както и отговори на всичките ми въпроси и допълнителни снимки получих от SmarToys. Заради отношението, а и заради факта, че тяхната цена и отзиви от клиенти бяха най-добри, решихме да се доверим на триъгълника на SmarToys и вече 3 месеца усещането ми е, че това е едно от най-добрите решения, които сме взимали относно детски играчки ????

Имахме някакви въпроси след като вече бяхме получили “катерушката” и нужда от помощ дори 2 месеца след като вече децата играеха с нея (защото решихме да сменим модулацията в нова конструкция) и от SmarToys откликнаха веднага с помощ, указания и всичко.

Освен прекрасното отношение (което за мен е водещо при избора на това на кого да се доверя), Триъгълникът им идва с цветни летвички и пързалка/стена за катерене, които са подарък към всеки продукт (докато при всички останали производители, с които се свързах, тези неща се плащаха допълнително и то не малка сума).

Самият Триъгълник у дома се ползва не само като катерушка, но и като палатка (а децата имат палаткаа, която им беше подарък преди година-две, но не я ползват, защото предпочитат съоръжението на SmarToys ????) или кътче за четене и разглеждане на книжки. Имали сме случай, в който дори Александра беше заспала отдолу, върху възглавниците и трябваше да я пренесем на леглото й вече спяща ????

Това, че се модефицира пък го превръща в още по-ценна вещ у дома. За момента два пъти сме го променяли и всяка промяна е като да се сдобием с нова игра у дома ????

Не се сещам за друго нещо, което да са получили децата по какъвто и да е повод и да е толкова МНОГО използвано и толкова МНОГО да му се радват абсолютно всеки ден.

Така се подготвям аз са следващите две седмици. Разбира се, старая се да планирам максимално нещата така, че да успея да свърша работата си и да отделя на децата нужното време и внимание. Мисля и върху занимания, които ще правим заедно, но за тях ще ви споделя в следващ пост…

Ще ми се да вярвам, че този локдаун ще е последния … Идва лято. Дори телата ни, за да съществуват физически, имат нужда да излизат навън, да събират витамин D, дробовете ни да дишат планински и морски въздух … Съзнанието и психиката ни – да се виждаме с приятели и да поддържаме физическа връзка с близките си, за да оцелеем… Ще ми се да вярвам, че скоро ще се върнем към нормалния начин на живот, с още повече близост, прегръдкии усмивки (не само на открито без маска, но и на закрито).